top of page

Moertje de duinvos is niet meer


Ongetwijfeld de meest gefotografeerde vos van de lage landen. Een niet zo schuwe vos, met licht dichtgeknepen ogen, die in de duinen op een boogscheut van Amsterdam het klaarspeelde om honderden fotografen en vossenliefhebbers naar haar te lokken. Mijn zoon die altijd al een vos van dichtbij wilde zien, was mijn compagnon van de dag. Onze eerste poging was niet echt succesvol. Geen vos te bekennen. Een tweede keer hadden we meer succes. Ze kwam zelfs snuffelen aan de rugzak van mijn zoon, gewend aan al het lekkers dat heel wat fotografen mee hadden. Niet evident als wilde dieren zo tam worden dat ze uit je hand komen eten. De lokale boswachters waarschuwden hiervoor, en het was dan ook verboden deze vossen te voederen. Na 12 jaren modellenwerk is het nu uit met de fotoshoots van Moertje. Het is nu aan de jeugd om het van haar over te nemen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page